כולנו היינו שם. קמנו בבוקר או אפילו סיימנו יום ארוך בעבודה, וחשנו צורך עז במשהו מתוק ליד הקפה, התה, או סתם ללא כל סיבה. מסתבר שניתן לשלוט בחשק הזה למתוק, וזה לגמרי תלוי בתבלינים שאנו שמים במזון שלנו.
כחלק מפינת המחקר, סיפרה ד"ר רוזמן על התגלית המרשימה אודות הרצון במתוק: "במחקר שפורסם בירחון האמריקני לתזונה קלינית, בדקו האם תוספת של וניל למאכלים מתוקים יכולה להשפיע על צריכת הסוכר במשך היום, ובחנו את צריכת המזון והסוכר של המשתתפים במשך חמישה חודשים, ומתוכם במשך חודשיים החליפו חלק מהמתוקים - במקום סוכר הוסיפו חלבון ושומן, וגם וניל. המשתתפים דרגו את המתוקים דלי הסוכר ועתירי החלבון שהכילו וניל כ־40 אחוז מתוקים יותר מאשר אלו שהכילו סוכר, וכן צריכת הסוכר והקלוריות בתפריט שלהם פחתה".
בהמשך, חשפה את הסיבה לתוצאות המרשימות: "הווניל מדגיש את המתיקות במאכלים. זה המקום להגיד: וניל, או בשמו העברי שנף, הוא התבלין השני היקר בעולם - אחרי זעפרן. מדובר כמובן בווניל האמיתי ולא בתמצית הווניל הסינתטית הזולה בה רובנו משתמשים לעוגות ועוגיות. הוונילין הוא לא רק חומר טעם וריח חזק מאוד, אלא יש לו פעילות ביולוגית חזקה מאוד".
אז איזה תבלין נוסף יוריד את מספר המזונות המתוקים שנפגוש במהלך היום? ד"ר רוזמן חשפה: "הקינמון תורם להדגשת טעמים ומפחית את הצורך בשימוש בממתיקים, ונמצא כבין אחד מעשרת התבלינים המובילים מבחינת כמות נוגדי החמצון שבו. לכן הוא טוב נגד מחלות רבות, במיוחד נגד סוכרת - במחקרים נמצא שצריכת כפית קינמון מסייעת להפחתה ברמות הסוכר בדם לכמה שעות לאחר הארוחה שכללה קינמון".