יום הכיפורים מתקרב, וד"ר מאיה רוזמן בתוכנית מיוחדת סיפרה על הטיפים הנכונים להכנה לארוחה המפסקת. אחת המטרות שלנו לארוחה המפסקת של לפני הצום היא שתהיה משביעה לזמן הכי ארוך שאפשר, אז מה כדאי לדעת?
*התוספות שמשביעות לזמן הארוך ביותר הן פסטה, וגם בטטה המשביעה לכפול זמן בהשוואה לתפוח אדמה. רצוי לשלב במנה גם קטניות כגון שעועית לבנה, עדשים או גרגרי חומוס המוסיפים עוד סיבים תזונתיים ומאטים את תהליך העיכול.
*חשוב לשלב בארוחה ירקות, טריים וגם מבושלים. המשביעה ביותר הינה השעועית ירוקה, המתעכלת לאט ותורמת לתחושת שובע לזמן ארוך יותר כמעט מכל ירק אחר.
*אכילת מרק - עדיף לאכול אותו אחרי הארוחה ולא לפניה כי שהמרק משביע וגורם לאכול פחות.
*לא כדאי לתבל את המזון בהרבה מלח, ורצוי להמעיט באבקות מרק. מלח בארוחה יתרום להופעת צמא מהר יותר במהלך הצום.
בהמשך, סיפרה על הנקודות שצריך לשים אליהן בקשר לשתייה נכונה לפני כניסת הצום:
*עדיף לא לשתות כמות גדולה של מים קרוב לכניסת הצום. נכון יותר לשתות כוס מים כל חצי שעה החל משעות הבוקר המוקדמות, כך הגוף יהיה רווי בנוזלים.
*רצוי להימנע ממשקאות מתוקים עם סוכר, גם הם גורמים לצמא להופיע מהר יותר.
*רצוי לשתות כמה שפחות קפה וקולה, מפני שהקפאין גורם לאובדן נוזלים מהגוף. יש הטוענים שכדאי להמעיט בהדרגה בכמות הקפה ששותים כבר 3 ימים לפני הצום, כי הפסקה חדה בצריכת הקפה עלולה לגרום לכאבי ראש אצל חלק מהאנשים.