כמידי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן חוזרת אלינו עם פינת המחקר, והפעם, מקדימים את הארוחות ויורדים במשקל בלי דיאטה? "היה מיתוס שכדאי לאכול ארוחת בוקר גדולה ובערב לאכול מעט, היה מיתוס אחר ששמעתי עליו, שארוחה מאוחרת גורמת להשמנה", אמרה ד"ר רוזמן.
היא ציינה כי תחילה לא חשבה שזמן הארוחה הוא כל כך משמעותי, אך הודתה: "לאורך זמן מסתבר שקורים דברים בגוף, שגורמים לזה שאכילה מאוחרת לא ממש משתלמת לנו".
בעקבות כך, היא התייחסה למחקרים שבחנו את הנושא:
*במחקר אחד בדקו מה קורה כשאוכלים ארוחת בוקר גדולה בשבע, צהריים ב־12 וערב ב־17, או את אותן ארוחות בדיוק, אבל את ארוחת הבוקר ב־12 בצהריים, ואז ב־17 ארוחת צהריים ובתשע או עשר בערב את ארוחת הערב.
ד"ר רוזמן עם המסקנות: "דחיית הארוחות גרמה להם לקום יותר עייפים יום למחרת, לבזבז פחות קלוריות, תאי השומן לא התפרקו ועלייה בתחושת הרעב וזה הגדיל את הסיכון להשמנה בעתיד".
*במחקר השני בדקו אפשרות לצמצום שעות הארוחה לעובדים במשמרות, ופיזרו את שעות הארוחות של הכבאים שהשתתפו במחקר, על פני עשר שעות, במקום 12, שכך היה נהוג. לדברי ד"ר רוזמן, בעקבות הצמצום התגלה שיפור משמעותי בבדיקות הדם של הכבאים וירידה במשקל.
לסיכום אמרה: "כדאי להקשיב לגוף, אבל תמיד לזכור שארוחה בשעות מאוחרות לא ממש בריאה".