אתם יכולים ליהנות ממנו אפוי, חי, ואפילו מבושל בתוך מרק. ככה או ככה, כדאי לכם לשלב בתזונה היומיומית שלכם סלק, שידוע שזו בדיוק העונה שלו לקשת לכם את המטבח בצבעו הסגול והמלכותי. תתפלאו, אבל סלק הוא לא רק ירק יפה מבחוץ, אלא גם מבפנים. ד"ר מאיה רוזמן שיתפה אותנו בכל הערכים התזונתיים של הירק הרב תכליתי הזה.
בפתח השיחה ביקשה ד"ר רוזמן להסביר מה ההבדל בין סלק לגזר מבחינת כמות הקלוריות ורמת הסוכר המצויה בשני הירקות הללו. "שלא כמו בגזר, בסלק המכיל 43 קלוריות ב־100 גרם יש 6.5 אחוז סוכר. האם הוא נחשב לפחמימה? אני לא חושבת. "למרות שיש בו סוכר, האינדקס הגליקמי שלו יחסית בינוני".
מעבר לזה, נגעה ד"ר רוזמן בנתון נוסף, ואמרה: "לסלק יש יותר ברזל לעומת ירקות אחרים. בסלק אחד יש בערך מיליגרם אחד של ברזל, שזה יותר ממה שיש בסלמון או ב־15 שקדים. בסלק יש גם הרבה חומצה פולית, והרבה אשלגן - שחשוב ללחץ דם וגם למערכת החיסון".
אם שאלתם מה בדבר צבעו של הסלק, אז ד"ר רוזמן התגייסה להפתיע אתכם: "הסלק מכיל כמות גדולה של פיגמנט אדום שמשמש להכנת צבעי מאכל טבעיים. הפיגמנט הזה הוא גם נוגד חמצון מאוד חזק שתורם להפחתת סיכון למחלות, ואפילו לשיפור הפוריות". ומה יש עוד לומר על הירק? "יש זן אחר של סלק, ממה שאנחנו שמים בסלט, שנקרא סלק סוכר. הוא מכיל כמות גדולה של סוכר בשורשים שלו, ומשמש להכנת סוכר לבן בתעשייה". פייר, הצלחנו להיות מופתעים.
עריכה: עדן בן ארי