ד"ר מאיה רוזמן

קובייה של אושר

אתם אנשים של מריר, לבן, או שוקולד חלב סטנדרטי? • ד"ר מאיה רוזמן על הריבוע הזעיר שהופך את יומנו לקסום • פינת טוב לדעת


שוקולד מאז ומתמיד היה הפינוק האולטימטיבי בכל שעות היום. יש כאלה שמעדיפים מריר, יחידי סגולה שבוחרים בלבן, והמסורתיים מבינינו שעבורם שוקולד חלב תמיד היה במקום הראשון. אך איזה שוקולד הוא הבריא ביותר?

היום בפינת טוב לדעת, סיפרה ד"ר רוזמן על רזי הזהב המתוק. "נוגדי החמצון בקקאו, הפלבונואידים, מפחיתים סיכון למחלות לב, משפרים זיכרון, מאטים תהליכי הזדקנות, ואפילו שורת שוקולד מכילה כ־100 קלוריות ונחשבת לנשנוש כיפי גם בזמן דיאטה. אבל לא כל שוקולד מריר הוא יותר בריא, שוקולד שמכיל יותר קקאו גם מומלץ יותר בריאותית".

בהמשך, הוסיפה: "יש שוקולדים מרירים שהסוכר הוא הראשון בהם ברשימת הרכיבים. גם אם כתוב בגדול על השוקולד 'מריר מעולה', זה לא אומר עליו כלום, חייבים לקרוא בטבלה וברשימת הרכיבים על האריזה. חשוב מאוד לזכור שבשוקולד מריר אין בהכרח פחות קלוריות מאשר בשוקולד חלב - ההיפך הוא הנכון. בשוקולד מריר מעולה יש יותר שומן וגם יותר קלוריות בחלק גדול מן המקרים".

בסיום, הסבירה ד"ר רוזמן: "למרות שהרבה בטוחים שהם מכורים לשוקולד, מבחינה מדעית אין הוכחה להתמכרות. במחקרים טוענים כי ההתמכרות אינה לשוקולד עצמו, כפי שחושבים רבים, אלא לריכוז הגבוה של השומן והסוכר יחדיו. על אף המיתוס, שוקולד חרובים לא עדיף בריאותית, אבקת החרובים לא בריאה יותר מאבקת קקאו, ובחלק ממוצרי שוקולד החרובים יש שמנים לא איכותיים שאין להם יתרון בהשוואה לחמאת קקאו". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
02/12/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris