המאזין ביקש להתייעץ עם ד"ר מאיה רוזמן בנוגע לזרעי הצ'יה ותהה כיצד מתבצעת הספיגה הכי טובה בגוף - בטחינה או בהשרייה. ד"ר רוזמן הודתה: "אין לזה מחקרים שבדקו ספיגה של דברים, אני יכולה להגיד לך לפי ההיגיון שלי. יש דברים שלא נספג מהם כלום אם לא טוחנים אותם, כמו גרעיני שומשום. אחרי שטוחנים אותם, שזה טחינה בעצם, כל המרכיבים זמינים לגוף, אבל כשאתה אוכל שומשום על בייגלה הרבה פעמים הוא יוצא מהגוף כמו שהוא. במקרה של הצ'יה, הוא מתנפח קצת עם הנוזלים של מערכת העיכול".
"בטחון, יותר נספג, העניין הוא שככל שאתה מחכה יותר זמן עם הטחון זה קצת מתפרק. עד כמה שאני מבינה אין הבדל משמעותי. אותו דבר עם פשתן", הדגישה.
בהמשך, שאל המאזין בנוגע לאבקת החלבון. "זה מתאים לכולם אם רוצים תוספת חלבון", הסבירה רוזמן, והוסיפה: "אבקת חלבון מיוצרת ממי גבינה. מי הגבינה זה כביכול היה מוצר לוואי ופתאום גילו שיש שם חלבונים ממש איכותיים, ייבשו את זה ואמרו 'נעשה אבקה'. בשביל לשפר לזה את הטעם מוסיפים לזה קצת סוכרלוז, וניל, ואז אנשים יכולים לעשות מזה שייק ולשתות את זה כחלבון נוסף. אין הבדל גדול בין זה למטרנה לתינוקות, זה פשוט ממקור אחר. יש אבקות חלבון שאני מסתכלת על רשימת הרכיבים ואני לא מתה עליהם בגלל שהסוג ממתיקים בהם לא מי יודע מה. כל עוד אתה בוחר כאלה שיש להם נניח רק סוכרלוז אין איתן בעיה בריאותית".
"אני לוקחת את אבקת החלבון, שמה שתי כפות מים ועושה פנקייק", סיפרה.
עריכה: שני רומנו