כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן הגיעה לנפץ עוד מיתוס עליו נשענים בתהליך הירידה במשקל, ללא ביסוס, והפעם: האם בדיאטה כדאי להעדיף חלב 1%? "ממש לא", אמרה המומחית, והסבירה כי "ההבדל במאה גרם של חלב 3% לעומת 1% הוא פחות מ־20 קלוריות. בכוס קפה שמים בערך שליש מהכמות הזו, כלומר ההבדל הוא פחות מ־7 קלוריות. חבל לשתות נס פחות טעים בשביל הבדל זניח שכזה".
האם זה נכון שממוצרי חלב דלי שומן לא נספג סידן וחלבון? "ממש לא", הוסיפה, וסיפרה: "ספיגת הסידן אמנם מוגברת בנוכחות ויטמין D שנמצא רק במאכלים עם אחוז שומן גבוה, אבל ויטמין זה נמצא בגוף כל הזמן ללא קשר לשעת אכילתו. אין שום בעיה בספיגת סידן (וגם חלבון כמובן) גם ממוצרי חלב דלי שומן".