בפינת המחקר, ד"ר מאיה רוזמן בחרה להתייחס להשלכות השומן הבטני, למה זה מסוכן וכיצד מודדים. "שומן בטני מפריע לכולנו, גם אסתטית וגם בהרגשה, השאלה אם מבחינה בריאותית זה משנה איפה משמינים?", פתחה מאיה.
היא הסבירה: "השמנה באופן כללי, מסוכנת בריאותית, אבל השמנה בטנית זה בעיקר שומן פנימי שמצפה את האיברים בבטן. הוא מפריש חומרים שמעלים את הסיכון למחלות כמו סוכרת, כבד שומני, לחץ דם גבוה, עלייה בכולסטרול הרע, ומחלות לב".
עוד הוסיפה כי "השמנה בבטן נגרמת פעמים רבות מגנטיקה, וכרס מאפיינת בעיקר גברים, בניגוד להשמנה בירכיים שקורית אצל נשים. אבל השמנה בטנית קורית גם משינויים הורמונליים וירידה ברמות האסטרוגן, צריכת יתר של סוכר ובעיקר פרוקטוז (שנמצא בפירות ומאכלים מתוקים מתועשים)".
לרובנו יש קצת בטן, איך יודעים אם נמצאים במצב מסוכן בריאותית? "המדד הכי פשוט שהיה הנפוץ ביותר במשך שנים רבות הוא היקף הבטן באזור של המותן. אם זה מעל 88 ס"מ בנשים זה מוגדר כתחילת סיכון, עם זה מעל 102 ס"מ בגברים זה סיכון. לאחרונה משתמשים במדד יותר מדויק וזה היקף המותן - לחלק לגובה של אותו אדם. רצוי שזה לא יהיה יותר מ־0.5. אישה בגובה 160 ס"מ נמצאת בסיכון בריאותי מוגבר אם היקף המותניים שלה גדול מ-80 ס"מ".
בהמשך, שיתפה את הדרך הנכונה להוריד את השומן הבטני: "תפריטים עם פחות פחמימות נמצאו יעילים יותר, זה אומר כמה שפחות לחמים, מאפים, פסטות, ואפילו פירות. הנשנושים העדיפים הם שקדים ואגוזים, מוצרי חלב. אם מחפשים משהו מתוק ללא סוכר אפשר למשל חלבה ללא סוכר, או שוקולד ללא סוכר והם מתאימים במקרה של תפריט כזה".
לבסוף, הבהירה כי יכול להיות שלאדם תהיה בטן נפוחה ולא משומן: "יתכן שהבטן נפוחה מרגישות לגלוטן שלא יודעים ממנה, ואז שווה לבדוק או לנסות לראות אם יש שיפור בתזונה ללא גלוטן לכמה ימים. יתכן שהבטן נפוחה מרגישות ללקטוז - סוכר החלב, אפשר לגלות על ידי הימנעות מחלב. סיבה נוספת לנפיחות, היא צריכת מסטיקים - בולעים אויר, משקאות מוגזים, ירקות מסוימים כמו קולורבי, פלפל אדום, וגם קטניות".