המאזין סיפר כי לפני מספר חודשים עשה שינוי בתזונה, ירד שמונה קילו, ועבר לאורח חיים יותר בריא: "התנזרתי לגמרי מלחם. הלכתי לתזונאית, והיא קבעה שחשוב לצרוך לחם אבל מדגנים מלאים, לא הקשבתי לה". האם זה מחויב המציאות?
ד"ר מאיה רוזמן: "עד לפני 11,000 שנים לא אכלו בכלל לחם. לא חובה לאכול לחם לבריאות הכללית. מתחבאות פחמימות גם בדברים אחרים, ולפעמים פחמימות יותר טובות מאשר בחיטה. להערכתי האישית יש פחמימות יותר בריאות, כמו כוסמת, קינואה ושיבולת".
סיכמה: "אפשר מגיל 0 ועד 120 לדאוג לתזונה נכונה לחלוטין, בלי פירור חיטה בתפריט".
עריכה: ירדן חדד