ד"ר מאיה רוזמן

כיצד שומרים על המערכת החיסונית כשקר בחוץ?

ד"ר מאיה רוזמן חשפה כי טמפרטורות נמוכות באמת פוגעות במערכת החיסונית שלנו אך הסבירה כיצד מתגברים על כך בעזרת ויטמין A • פינת המחקר


"איכשהו תמיד בסוף מוצאים שכל התיאוריות של הסבתות נכונות", אמרה ד"ר מאיה רוזמן וכך פתחה את פינת המחקר. "אחת מהן היתה להלביש ממש טוב את הילדים לפני שיוצאים לקור, בחורף, כי הקור גורם להתקררות, כלומר שפעת".

היא הסבירה: "הטענות נגד אמרה זו היו שהכל תלוי במערכת החיסון שלנו – אם היא חזקה או לא, וגם אם נחשפנו לוירוסים. אם לא נחשפנו לוירוס אז כמה קר שלא יהיה – לא נהיה חולים. וזה נכון, אבל: האויר הקר, לפי מחקר חדש, מפחית את כמות תאי מערכת החיסון שנמצאים באף, בערך ב־50 אחוזים, וגורמים לכך שהסיכון להיות חולים גבוה יותר".

עוד סיפרה השדרנית כי "המחקר שפורסם בירחון המדעי לחיסוניות ואלרגיות, בדק רק את התאים החיסוניים שנמצאים באזור האף, כי הרי משם אנחנו נושמים, ומשם הוירוסים יכולים לחדור לגוף. התאים האלו הושפעו מן הקור, כאמור, ונשימת אויר קר – בלי קשר אם לבשנו מעיל או לא – גרמה לסיכון גבוה יותר".

"אז מפה אני מקשרת את העניין לתזונה", הצהירה, והמשיכה: "ויטמין A, שנמצא בכמות גדולה בירקות כתומים ובעיקר גזר, הוא זה שאחראי על ריריות הגוף ומשפיע על תפקוד מערכת החיסון באף. הוא זמין לגוף גם מגזר מבושל או ירקות כתומים בתנור/ מרק כתום, חובה לשלב כל יום בתפריט גם מבוגרים וגם ילדים".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
20/01/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום: יונתן זינדל/פלאש90
Paris