כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן שבה אל האולפן ואל פינת המיתוס, והפעם: האם יש ירקות שנחשבים פחמימה? "שאלה שהגיעה בקורס הדיאטה שאני מעבירה בפייסבוק לגבי "ירקות פחמימתיים" ואיך סופרים אותם", סיפרה השדרנית.
"הגישה שלי היא כזו", אמרה, והסבירה: "לא צריך להגזים באיסורים של הדיאטה, ולא צריך לספור ירקות גם אם יש בהם קצת יותר סוכר או פחמימה או קלוריות. נכון הוא שבירקות ירוקים כמו חסה ומלפפונים יש פחות סוכר וקלוריות. בערך 10 קלוריות למאה גרם, שזה כלום".
"ונכון הוא שבירקות אדומים או כתומים יש קצת יותר קלוריות, בערך 20-40 קלוריות במאה גרם, אבל גם זה כלום! בהשוואה למשל לשקדים או אגוזים שהם בריאים אבל 700 קלוריות למאה גרם, או בהשוואה ללחם, או שוקולד".
היא שיתפה: "אז כשהייתי קטנה תמיד התפלאתי למה כל הנשים שהתחילו דיאטה הפסיקו לאכול גזר ועגבניות כי זה "ירקות משמינים". ועכשיו אני יכולה לתקן את הגישה השגויה – אין ירקות משמינים! אפשר לאכול כמה שרוצים. אף אחד לא משמין מגזר או עגבניות גם אם יאכל המון. בכללי אין שום דבר משמין כמובן והכל תלוי בכמות, כולל שוקולד וחמאת בוטנים. אבל ירקות לא צריך למדוד או לספור ולא צריך להגזים. סלק – מכיל אולי 40 קלוריות ליחידה אבל הוא במסגרת ירקות חופשי, כך גם גזר, תחתיות ארטישוק, וכמובןןןןן שגם כרובית ובצל".
לבסוף, הבהירה: "היחידים שמכילים אחוז פחמימות גבוה ולכן נחשבים למנות פחמימה הם - תפוח אדמה, בטטה, ארטישוק ירושלמי".