ד"ר מאיה רוזמן השיבה לשאלה נוספת משלל אלו ששאלו אותה מאזינים ברשתות החברתיות. "הטענה היא שברזל וסידן לא והלכים ביחד, מה לגבי טחינה, שיש בה המון סידן וגם ברזל?"
"באמת ברזל וסידן מתחרים על אותו אתר ספיגה במעיים", ציינה המומחית, והסבירה: "לכן ברגע שאוכלים משהו שמאוד עתיר בסידן, לא כדאי לאכול משהו שהוא עתיר בברזל כי אז מעבדים את הספיגה של אחד מהם".
בנוגע לטחינה, אמרה: "אין שם עדי כדי כך הרבה ברזל וסידן כדי שהם ישפיעו אחד על השני. הדבר השני, ברזל מהצומח מגיב אחרת בתוך הגוף בהשוואה לברזל מן החי ויש מצב שברזל צמחי פחות מפריע לספיגה של הסידן".