ד"ר מאיה רוזמן שבה אל פינת המחקר השבועית שלה, בה היא משתפת איתכם את המחקרים שיעזרו לכם לרדת במשקל בצורה מהירה ובריאה. והפעם: "מחליפים את סוג הלחם ויורדים במשקל בלי דיאטה".
היא ציינה: "במחקר שפורסם בימים אלו בירחון האמריקני לאבות מזון, ביקשו מ־80 משתתפים להחליף את הלחם שלהם בארוחת הבוקר, בלחם מופחת פחמימות, בלי לשנות שום דבר אחר בתפריט שלהם. בקרב מי שהחליפו את הלחם שלהם לכזה - היתה ירידה במשקל".
"הסיבה שבדקו את זה הייתה כי לחם הוא דבר שרוב האנשים אוכלים, ולשנות את סוג הלחם בלי שיש הבדל במרקם ובטעם זו לא בעיה גדולה. הלחם מופחת הפחמימות גורם לפחות שינוי ברמות האינסולין בדם אחרי הארוחה, ולכן גם תורם לשובע ארוך יותר לכל היום, לפחות נשנושים, וגם מתאים יותר אם יש סוכרת", אמרה.
איך משיגים לחם מופחת פחמימות? המומחית הבהירה: "אז נכון שלא נתנו את המתכון שלהם ללחם כזה במחקר, וגם לחמים מופחתי פחמימות קיימים היום אבל גם יחסית קשה להשיג והם יקרים יותר, אז חשבתי על פתרון אחר - הפחתת כמות הפחמימות בארוחת הבוקר בלי להחליף את הלחם. פשוט לאכול ארוחה שכוללת פרוסה אחת של לחם במקום שתיים ולהגדיל את כמות החלבון על ידי תוספת של ביצה למשל".
לבסוף, סיכמה: "שילוב של פחמימה בכמות קטנה יחד עם חלבון ושומן כמו שיש בביצה נותן את אותו אפקט - הפחתת תגובת אינסולין, שזה טוב יותר אם יש סוכרת, גם שובע ארוך לכל היום, וגם, מסתבר - משפיע יותר טוב על התפקוד המוחי".