ד"ר מאיה רוזמן פתחה את התוכנית בנושא מחלת הסוכרת, והציגה שבעה היגדים חשובים:
1. הידעתם שסוכר גבוה הוא הפיך? גם אם יש נתוני סוכר ממש גרועים בדם, ברוב המקרים, בעזרת תזונה נכונה הדבר ניתן לתיקון.
2. כל כוס מיץ או שתיה ממותקת אחרת שאתם שותים ביום, מגדילה את הסיכון לסוכרת ב-10%.
3. על פי הנתונים כ-15% מהאנשים המבוגרים סובלים מסוכרת, אבל יש עוד רבים שאינם מאובחנים בבדיקות דם, אינם מטופלים, ואינם יודעים מכך. חשוב לבדוק ולאזן את רמות הסוכר. זאת עקב תופעות הלוואי החמורות, והעובדה שתזונה נכונה יכולה למנוע אותן.
4. שימו לב שאחד מהסימפטומים של סוכרת הוא פגיעה בראייה.
5. העדיפו קטניות על פני פחמימות אחרות. זאת היות שלכל הקטניות (למשל שעועית לבנה/גרגירי חומוס/עדשים) יש אינדקס גליקמי מאוד נמוך. כלומר הן לא גורמות לקפיצה ברמות הסוכר בדם. שילובן במקום תוספת פחמימות אחרת תורמת להפחתה משמעותית בסיכון לסוכרת.
6. דעו כי סוכרים אינם מחוץ לתחום, אולם חשוב לבחור את הנכונים ובכמות הנכונה. למשל גלידה, שנחשבת למתאימה, בגלל השילוב שיש בה של סוכר, שומן וחלבון.
7. סוכרת שלא מטפלים בה גם יכולה לגרום להשמנה, היות והתאים אינם יכולים לנצל סוכר לאנרגיה בצורה תקינה, ותאי השומן לא ממש מגיבים לדיאטה. לכן זיכרו כי חשוב לטפל בבעיה בזמן.
ולסיכום, תזונה בריאה ופעילות גופנית, המעטה בפחמימות, בעיקר פחמימות ריקות (כמו קמחים לבנים וגם סוכר), יכולים לעזור. אל תחכו לתרופות פלא או לזריקות שכביכול מאפשרות להמשיך בהרגלים הרעים – תעשו מה שצריך. חבל לחכות כי זה הדבר היחיד שעובד, והיחיד שיעבוד גם בעתיד.