ד"ר מאיה רוזמן

"גם צמחונים יכולים לעשות פליאו"

ד"ר מאיה רוזמן השיבה לתהייה כיצד מרכיבים תפריט פליאו לאנשים עם אורח חיים צמחוני: "אחוז הבשר בתפריט הוא פחות ממה שחושבים"


ד"ר מאיה רוזמן החליטה לענות על שאלה שהגיעה אליה דרך הרשת החברתית: "מה עושה מי שרוצה לבשל לפי תפריט פליאו אבל הוא צמחוני?"

"שאלה מעולה", אמרה המומחית, והסבירה: "תפריט הפליאו הוא תפריט של האדם הקדמון, כביכול, שחי לפני 2 מיליון שנה והיה בעיקר צייד - אין לנו מושג קלוש מה הוא באמת אכל, אז כל הפירושים שאנחנו עושים לשיטה הם משוערים בלבד".

"נכון שהוא היה צייד, אבל מה אחוז הבשר או החלבון מן החי שהוא אכל מכל התפריט שלו? את זה אנחנו לא באמת יודעים להגיד. רק יודעים להגיד שהשיטה כוללת בעיקר בשר ודגים, צמחים - ירקות ופירות, אגוזים למיניהם, והיתרון הענק של השיטה בעיני זה שלא אוכלים בה מוצרים מתועשים", הוסיפה. 

עוד ציינה כי "עוד יתרון של השיטה, שעוזר לכולם להורדת החשק לנשנש, זה שאין בתזונה הזו פחמימות כמעט. פרט למה שיש בפירות (וצריך לזכור שלפני 2 מיליון שנה לא היו פירות כל השנה, רק בעונה וגם לא בכל מקום על כדור הארץ)".

"בדיוק השבוע פורסם מחקר בירחון האמריקני לתזונה קלינית בו טענו ששיטת הפליאו האמיתית לא כוללת כל כך הרבה חלבון מן החי כמו שחושבים, אלא שמקור האנרגיה העיקרי של האדם הקדמון היה דווקא שומן מן הצומח - כמו שיש באגוזים למיניהם, אבוקדו, בוטנים, וכו'".

לבסוף, סיפרה על המחקר המיוחד שהגיע למסקנה: "מסתבר שבארה"ב יש כמה קבוצות של 'ציידים' שאוכלים את האוכל שלהם מציד בסוג של פליאו, ולפי התזונה שלהם הגיעו למסקנה שאחוז הבשר בתפריט הוא פחות ממה שחושבים. גם צמחונים יכולים לעשות פליאו".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
21/04/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: סיוון שחור
Paris