לקראת חג השבועות הקרב, ולאחר אין ספור שאלות שקיבלה, ד"ר מאיה רוזמן חשפה מתכון מיוחדת לעוגת גבינה שמתאימה גם לסוכרתיים. "עוגת גבינה היא עוגה שמתאימה לסוכרתיים בכל מקרה, גם אם יש בה סוכר. צריך לשים לב שעוגת גבינה יש בה בעיקר חלבונים, מעט מאוד פחמימות, ואז יש בה גם כמות נמוכה יותר של סוכר בהשוואה לעוגות אחרות. לכן היא מתאימה גם לסוכרתיים וגם לדיאטה", הבהירה.
מערבבים:
שש ביצים.
750 גרם גבינה.
חצי כוס סוכר.
שלוש כפות אינסטנט פודינג.
ארבע כפות קורנפלור.
גרידת קליפת לימון.
אופן ההכנה: "מקפיצים את החלבונים עם הסוכר, מערבבים את הגבינה עם החלבונים והחומרים היבשים, מאחדים את תערובת הגבינה עם הקצף בהדרגה ובתנועות קיפול עדינות, מכניסים לתבנית עגולה משומנת, אותה שמים בתוך תבנית התנור עם 1 ס"מ מים. אופים ב־200 מעלות כחצי שעה ואז מורידים את החום ל־60 מעלות וממשיכים לאפות כשעתיים נוספות".
בתיאבון!