בתוכנית שמוקדשת כולה לחג השבועות, ד"ר מאיה רוזמן החליטה לנפץ מיתוס נוסף: האם זה נכון שמיוגורטים או גבינות דלי שומן נספג פחות סידן? "ממש לא", הבהירה.
"כמות החלבון וכמות הסידן שנספגת ממוצרי חלב 0% או דלי שומן, דומה ואף זהה למה שנספג ממוצרי חלב עתירי שומן. לספיגת חלבון אין צורך בשומן", הסבירה. "לספיגת סידן צריך ויטמין D שנמצא גם בשומן החלב, אבל גם נמצא בגוף כל הזמן ממקורות אחרים ואפילו מן השמש, ולא צריך להיות בתוך מוצר החלב עצמו על מנת לשפר את הספיגה".
עוד ציינה כי "מי שמעדיף לאכול באותו מספר קלוריות שני יוגורטים 0% (נניח 60 קלוריות לגביע, שניים כאלו 120 קלוריות) במקום יוגורט אחד של 1.7% (שמכיל כבר 120 קלוריות) - זה אפשרי ואין הבדל, ואפילו, משני היוגורטים דלי השומן מתקבלת כמות גדולה יותר של חלבון".