כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן שבה לאולפן 103fm, בשעה 12:00 בצהריים על מנת לשוחח עם המאזינים על כל השאלות שלהם לגבי התפריט היומי והשמירה על תזונה נכונה. את פתח התוכנית היא הקדישה להסבר - למה לחם ופיתות זה עדיף על פסטה או פתיתים?
"אם לחם, פסטה, קוסקוס ופתיתים עשויים מקמח, למה יש עדיפות ברורה ללחם?", אמרה המומחית, והסבירה: "4-3 כפות קטנות של פסטה, פתיתים או אורז מכילות 120 קלוריות, יותר משתי פרוסות לחם קל או פיתה קלה. זוהי מנה קטנה ולא משביעה, שלפעמים רק גורמת לתסכול. חצי כוס אחרי בישול. זה כלום, תסכימו איתי".
טעמנו בעמידה 2 כפות אורז? "בלי להרגיש הכנסנו לגוף עוד כמעט 100 קלוריות, כלומר כמו לאכול עוד כריך, אבל בלי לספור אותו ובלי להרגיש. כשרוצים לרדת במשקל, עדיף להתמקד בדברים מדודים, שאפשר לספור בצורה מדויקת. לחם קל או פיתה קלה - יודעים כמה אוכלים ואפשר לחשב את זה, גם אם זה בכמות גדולה יחסית", סיפרה.
לבסוף, טענה: "מבחינה תזונתית – פסטה או פתיתים נותנים לגוף ערך תזונתי פחות טוב מלחם מלא או פיתה מלאה, כך גם לגבי אורז לבן. במנה של פסטה או פתיתים יש בדרך כלל גם תוספת של שומן ורוטב וזה יותר קלוריות לא מדודות מאשר הממרח ששמים בכריך".