כמדי יום שישי, בשעה 12:00 בדיוק, ד"ר מאיה רוזמן שבה לאולפן 103fm לשוחח עם המאזינים על כל הדרכים הנכונות ביותר לשמור על תזונה בריאה ונכונה. את התוכנית הפעם היא הקדישה ליום המרגש ביותר להורים והילדים - היום הראשון של הלימודים, והציגה את העקרונות להכנת כריך בריא לילדים לבית הספר:
"עדיפות משמעותית ללחם, לחמניה, פיתה מקמח מלא. יש כאלו רכים מתוקים וטעימים שמתאימים גם לילדים", אמרה. "הרבה פעמים שואלים אותי אם יש כזה הבדל משמעותי בין המלא ללחם רגיל מקמח לבן, או הלחם האחיד הפשוט שנקרא פעם אפילו 'לחם שחור'. אז כן, בהחלט יש הבדל משמעותי. החשיבות של זה גבוהה מאוד כי בקמח לבן אין ערך תזונתי בכלל, קמח מלא מכיל סיבים, ויטמינים ומינרלים. לחמים רגילים עושים מקמח לבן – זה קמח שעשוי מגרגר החיטה שהסירו ממנו את כל הקליפות. בקליפה נמצאים רוב הסיבים והמינרלים, כשמסירים את הקליפה מסירים את הערך התזונתי".
עוד ציינה כי "כריך בריא צריך להכיל חלבון, שחשוב לגדילה. כריך של פחמימות בלבד (כמו עם ריבה או עם חצילים) לא ייתן לגוף את דרישותיו. מה זה כריך עם חלבון? למשל עם גבינות מסוגים שונים, כן גם גבינה צהובה זה נפלא לילדים ומלא מלא בסידן שחשוב לעצמות שלהם, אם רוצים כריך עם חלבון טבעוני אפשר עם חומוס למשל".
בהמשך, הסבירה מאיה: "חשוב לצרף לכריך ירק או פרי – יש בהם ויטמינים חשובים, אחד מהם ויטמין C שעוזר לספיגת הסידן מהגבינות או חומוס. כלומר – נניח שאוכלים כריך עם גבינה צהובה בלבד, ללא ירק או פרי, אז ייספג מהגבינה הצהובה פחות סידן, בהשוואה לאם אוכלים את אותו כריך בשילוב רבע פלפל אדום. כל הירקות והפירות הטריים עשירים בויטמין סי, במקום הראשון פלפל אדום, גם פרוסות עגבניה בתוך הכריך זה נפלא".