רבים מאיתנו לא ממש מכירים את הלפת ובוחרים בדרך כלל בירקות אחרים כחלק מהתצרוכת היומית שלנו. אך אין סיבה שנוותר על הלפת בביקור הבא שלנו בסופרמרקט. במסגרת פינת המחקר סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על יתרונותיו הבריאותיים של הירק.
"לפת היא ירק בריא, עתיר סיבים תזונתיים, אפשר לאכול חי או מבושל או בתנור, שייך למשפחת המצליבים יחד עם קולרבי, צנון, ברוקולי וכרובית. לפת מכילה אשלגן, ויטמין K ועוד נוגדי חמצון, ויש בה רק 28 קלוריות בלבד למאה גרם".
עוד הוסיפה כי: "מחקרים שבוצעו לאורך השנים הראו שירקות ממשפחת המצליבים מכילים חומרים שונים שיעילים בהפחתת הסיכון לסרטן ולסוכרת. ולכל מי שלא ידע – הבאק צ'וי שנפוץ במטבח האסייתי – הוא זן של לפת". בהמשך שוחחה ד"ר רוזמן עם יהודה שרעבי, חקלאי המגדל לפת, שסיפר אף הוא על מעלות הירק הנהדר.
רוצים להכין לפת מבושלת? בשלו קילו וחצי לפת, הוסיפו הרבה מים, כף סילאן, שני תיונים, מעט מלח, הרתיחו ולאחר מכן בשלו שעתיים על אש נמוכה. בתיאבון!