כולנו אוהבים פחמימות; הן מנחמות אותנו כשקר ואפילו כשחם, הן מצליחות להשביע אותנו בזריזות, ואת רובן קל מאוד להכין כשרעבים אחרי העבודה. אבל יש פחמימות שמומלץ לאכול, ומנגד - כאלה שמוטב להתרחק מהן.
"בימי חורף אלו כולנו מחפשים פחמימות מנחמות וטעימות כתוספת משביעה לארוחה העיקרית שלנו. בחרתי את שלוש התוספות הכי בריאות, ואחרי זה גם בחרתי שלוש שהכי לא כדאי לאכול", פתחה ד"ר מאיה רוזמן את פינת המיתוס של השבוע. "הפחמימות עם הערך התזונתי הכי גבוה לדעתי הן קינואה; היא מכילה סיבים תזונתיים, ברזל, וגם חלבון איכותי לצד פחמימה איכותית. לכוסמת יש אינדקס גליקמי נמוך, היא תורמת לשובע ובעלת סיבים תזונתיים שמפחיתים מחלות וסרטן. פסטה מקמח עדשים כתומות ללא גלוטן היא אומנם פסטה, אבל מכילה חלבון צמחי איכותי מאוד, ברזל, אבץ, מגנזיום, ואינדקס גליקמי נמוך מאוד".
ועל מה כדאי לוותר? רוזמן הסבירה: "הפחמימות הכי פחות בריאות לנו הן ראשית פתיתים - אני לא רואה שום סיבה לאכול אותם, סתם קמח לבן מיותר שגורם למחלות. כך גם אורז לבן, הוא חסר ערך תזונתי לחלוטין, אנרגיה כמעט ריקה. יש עדיפות ברורה לאורז מלא מכל סוג. גם קוסקוס פחות כדאי לאכול - גם קמח לבן, פחמימה ריקה מיותרת. כמעט שאין בו ויטמינים וסיבים תזונתיים. כדאי לשים לב שיש קוסקוס מלא והוא עדיף בהרבה, ואפילו פסטה אל דנטה עדיפה כי יש לה אינדקס נמוך יותר, מה שאומר שהיא לפחות משביעה לזמן ארוך יותר".