פירות יבשים נחשבים מאז ומתמיד לנשנוש בריא בין הארוחות בעיקר הודות לאנרגיה הזמינה והמהירה שהם מספקים לנו. אך האם יש להם יתרון תזונתי על פירות רגילים? התשובה היא לא. בפתח התוכנית סיפרה ד"ר מאיה רוזמן מדוע עדיף שנאכל פירות טריים גם אם ט"ו בשבט בפתח.
"אין בפירות יבשים ויטמין C, ברובם יש חומרים משמרים מזיקים, ובנוסף אין בהם יותר ברזל מאשר בפירות הטריים", הסבירה. "ט"ו בשבט נחשב לאחד החגים הבריאים ביותר, וייתכן שזה נכון בעיקר אם נשווה אותו לסופגניות, לאוזני המן או למצות מקמח לבן. אך חשוב לדעת: ערכם התזונתי של פירות טריים גבוה בהרבה. כמות הוויטמינים בפירות הטריים גבוהה לאין שיעור, ובמיוחד כשמדובר בוויטמין C שנמצא רק בפירות טריים ואינו נמצא בכלל בפירות מיובשים. ויטמין C חשוב למניעת מחלות בעונות החורף והמעבר, וזה יתרון שחשוב לזכור. בניגוד למיתוס הגורס שבפירות המיובשים יש כמות גדולה של ברזל וסידן, הכמות שלהם במשמש מיובש אחד זהה לזו שיש במשמש טרי, וכמות הברזל בשזיף אחד או בתאנה אחת זהה לזו שיש בתאנה או שזיפים מיובשים".
עוד הוסיפה כי: "כשבודקים למאה גרם אפשר לראות הבדל משמעותי שנובע רק מצורת החישוב שבה לא מתייחסים לאובדן המים בזמן הייבוש. בפועל אין הבדל. סכנת צריכת קלוריות מיותרות - מאחר שהפירות המיובשים הם מרוכזים וקטנים יותר, קל יותר לחרוג ולהגיע לצריכת כמות קלוריות וסוכר גבוהה. ט"ו בשבט עלול להיות החג המשמין ביותר. ברוב הפירות המיובשים (פרט לאורגניים) ישנם כימיקלים כמו סולפטים, שהם חומרי שימור או מחזקי צבע שפוגעים בבריאות שלנו ומיותרים לחלוטין".