פירות הם חלק בלתי נפרד מהתצרוכת היומית שלנו, והם תחליף בריא ומזין לנשנוש בין הארוחות. אך האם ככל שפרי הוא מתוק יותר, באמת יש בו יותר סוכר? התשובה היא לא. ד"ר מאיה רוזמן הפיגה את מסך הערפל.
"מתיקות הפרי תלויה בהרבה גורמים, כמו כמות החומצה וסוג הסיבים התזונתיים שיש בו", סיפרה. "באבטיח יש 6% סוכר, והוא יותר מתוק מתפוזים שבהם יש 9.5% סוכר, מאחר שבתפוזים יש יותר חומצה ולכן פחות מרגישים בהם את המתיקות. גם כשמדובר בתפוחים, בירוקים החמוצים יש בדיוק אותה כמות סוכר כמו באדומים המתוקים, וההבדל ביניהם הוא בעיקר בכמות החומצות".
בהמשך הוסיפה: "אין קשר בין כמות הסוכר בפירות השונים לבין האינדקס הגליקמי שלהם. האינדקס הגליקמי של האבטיח גבוה מאוד, כלומר הסוכרים ממנו נספגים מהר מאוד, והוא פחות מתאים אם יש סוכרת. בדובדבנים למשל יש 13% סוכר, יותר מפי שניים, אבל האינדקס הגליקמי שלהם נמוך מאוד, כך שהסוכר הזה נספג לאט, והם דווקא יותר מתאימים. גם לשזיפים אינדקס גליקמי נמוך מאוד".