שנים רבות ישנה דעה רווחת על פיה ירקות חתוכים מאבדים את הערכים התזונתיים שלהם. אז זהו, שכן, אבל זה לא אומר שהגיע הזמן להפסיק לאכול ירקות מאתמול. כחלק מפינת המיתוס, שיתפה ד"ר מאיה רוזמן בפרטים נוספים על האמירה המלווה אותנו לא מעט זמן. "ויטמין C נהרס כשהוא בא במגע עם האוויר. ככל שחותכים את ירקות לחתיכות קטנות יותר, כך יותר ויטמין C נהרס. לא רק זה, ככל שהירקות החתוכים ישהו באוויר זמן רב יותר לפני צריכתם, כמות ויטמין C תלך ותפחת. מה זה אומר בפועל? בסלט קצוץ קטן מאתמול כבר לא יהיה ויטמין C".
"אבל אם אתם מכינים לעצמכם קופסת ירקות חתוכים יום קודם – ונניח יש שם פלפל אדום חתוך לרצועות, פלפל כתום חתוך, מקלות גזר ומלפפונים, כמה עגבניות שרי, ואפילו שדרוגים עם פחות ערך תזונתי כמו תירס גמדי, גם אם נהרס חצי מכמות ויטמין C בירקות אלו בלילה שבו הקופסה הייתה, עדיין יש שם יותר ויטמין C ממה שצריך", הבהירה.
בסיום דבריה, הדגישה רוזמן: "המסקנה היא שגם אם חלק נהרס, חשוב מאוד לאכול ולהכין לנו ירקות טריים גם בחורף. בנוסף אני בעד להערך ולהכין יום קודם - לחשוב לדקה איפה נהיה מחר, ומה נאכל. להכין כריכים או פירות או קופסת ירקות וכל מה שמתאים לנו לאותו יום, כי לצאת מהבית ולסמוך על המזל, זה לא תמיד מסתדר עם הדיאטה. ההיפך, בדרך כלל זה לא. ואז אנשים עוצרים בקפה, ובגלל שרעבים מתפתים לקרואסון שמכיל 700 קלוריות של פחמימה ריקה או כריך קנוי, שכמה שהוא בריא יכיל מעל 500 קלוריות, ממש כמו 5 כריכים מלחם קל".