דיאטה כפי שאנו מכירים אותה כוללת לא מעט מוצרים בעלי אחוז שומן נמוך. חושבים שגם החלב שלכם צריך להיות דל שומן? במקרה זה - התשובה היא לא. במסגרת פינת המיתוס הפריכה ד״ר מאיה רוזמן את הנתון שהפך לדעה רווחת.
"ההבדל במאה גרם של חלב 3% לעומת 1% הוא פחות מ-20 קלוריות", הבהירה. "בכוס קפה שמים בערך שליש מהכמות הזו, כלומר ההבדל פחות מ־7 קלוריות. חבל לשתות נס פחות טעים בשביל הבדל זניח שכזה".
עוד הוסיפה כי: "האם זה נכון שממוצרי חלב דלי שומן לא נספג סידן וחלבון? גם ממש לא. ספיגת הסידן אומנם מוגברת בנוכחות ויטמין D הנמצא רק במאכלים בעלי אחוז שומן גבוה, אבל ויטמין זה נמצא בגוף כל הזמן ללא קשר לשעת אכילתו. אין שום בעיה בספיגת סידן (וגם חלבון כמובן) גם ממוצרי חלב דלי שומן".