אין ספק שכרובית היא אחד מהירקות הטעימים ביותר בלקסיקון, בין אם כשהיא טרייה ובין אם כחלק מתבשילים. חשוב שתדעו שהכרובית הנפלאה היא לא רק טעימה, אלא גם מאוד בריאה. בדיוק בגלל זה, פתחה עמה ד"ר מאיה רוזמן את התוכנית.
"יש ספרי בישול שלמים שנכתבו רק עליה", פתחה, "אפשר לעשות ממנה אינספור מנות חגיגיות, דיאטטיות או עתירות שומן, היא מתאימה לכל ארוחה ולכל מצב אפילו כנשנוש ביניים, והכל רק 25 קלוריות ל־100 גרם. הכרובית עתירה בסיבים תזונתיים משביעים, באשלגן הדרוש לוויסות לחץ הדם, ואף יש בה כמות יפה של ברזל המסייע לכוח ולמניעת אנמיה".
בהמשך, הוסיפה: "הכרובית מומלצת כתוספת משביעה בזמן דיאטה, בפני עצמה או בפשטידות בתוספת ביצים וגבינות וגם כמרק, יש לי מתכונים לסלט מכרובית טרייה, ואפילו סתם בתנור היא תמיד תצא טעימה. יש לנו כרובית טרייה זמינה כל השנה, אבל גם כשהיא קפואה, ערכה התזונתי די אותו דבר, אם כי המבינים בבישול יגידו שיש הבדל משמעותי בטעם של כל מה שמכינים מכרובית".
בסיום השיחה, אירחה ד"ר רוזמן את עידו ימין, חקלאי המגדל כרובית, בתוכניתה, ושמעה עוד על סגולותיו הנפלאות של הירק הפורח.