ביצים הן חלק מאוד חשוב מהתצרוכת היומית שלנו, בין אם אנחנו מעדיפים ביצת עין, חביתה או אפילו מקושקשת. אך מה יותר בריא? חלבון הביצה או החלבון? שאלה מצוינת. במסגרת פינת טוב לדעת, צמצמה ד"ר מאיה רוזמן את חוסר הוודאות בנושא.
"זו שאלה מעולה כי הרבה חושבים שהחלבון יותר בריא ובדיוק ההפך - כל הערכים התזונתיים נמצאים בחלמון. למרות שבחלמון נמצא גם כל הכולסטרול, היום יודעים שכולסטרול זה אינו אחראי ישירות ובאופן בלעדי למחלות לב ולהסתיידות עורקים, ולכן ממליצים היום על צריכת ביצה אחת ליום, וחלק אפילו מעיזים כבר להמליץ על שתיים", אמרה.
עוד הוסיפה כי "בחלמון הביצה יש קצת יותר חלבונים, ואילו בחלמון יש ברזל, אבץ, ויטמין B12 וגם לציטין החשוב לזרימת דם תקינה ומונע מחלות לב. בחלבון יש רק מים וחלבונים, וכמות החלבונים קצת יותר נמוכה מאשר בחלבון, וגם מעט מאוד קלוריות – כ־17 קלוריות לחלבון אחד, ולכן אפשר להגדיל חביתה אם עושים ביצה אחת שלמה ועוד חלבון אחד או שניים בלי תוספת משמעותית של קלוריות".