קלף מיקוח

חוששים לקלף מלפפונים או תפוחים מחשש לאיבוד ערכם התזונתי? • טעות • ד"ר מאיה רוזמן פיזרה את מסך הערפל • פינת המיתוס


רבות דובר על קליפות הפירות והירקות שאנחנו אוכלים, ואנחנו מתחלקים לשני סוגים: המקלפים ואלה שאוכלים הכול. האם בדיוק כפי שנוטים לחשוב, ערכם התזונתי של הפירות והירקות אינו אלא בקליפה? במסגרת פינת המיתוס ביקשה ד"ר מאיה רוזמן להבהיר את הנקודה. 

"מדברים הרבה על קילוף ירקות ופירות, אבל כשחושבים על זה - מה בעצם אנחנו מקלפים? את העגבניות והפלפלים לסלט שלנו לא נקלף אף פעם כנראה, וגם לא את החסה או הכרוב. יש ירקות ופירות שברור שתמיד נקלף כמו תפוזים ושאר פירות הדר, או את הגזר. אז על מה בעצם הוויכוח? זה משאיר אותנו עם שני מתקלפים בולטים במיוחד – התפוח והמלפפון".

בהמשך שאלה: "האם מפסידים משהו אם מקלפים את המלפפונים? שמעתי על רבים שלא מקלפים מלפפונים כי הם בטוחים שכל הערך התזונתי של המלפפון נמצא בקליפתו, ובכן – זה לא נכון. במלפפון אין הרבה ערך תזונתי גם ככה, עם או בלי קליפה אין בו הרבה ויטמינים או מינרלים. הוא מורכב בעיקר ממים ומסיבים תזונתיים. יש בקליפה סיבים תזונתיים, אבל בתוך המלפפון עצמו יש לא פחות ויטמינים או סיבים. מלפפון טרי לא תמיד מגרה אחרי שבוע במקרר, ואין בעיה תזונתית לקלף וליהנות ממלפפון מקולף. בנוסף צריך לזכור שריסוסים, לכלוכים ועוד דברים פחות רצויים נמצאים לפעמים על הקליפה, ולפעמים עדיף אפילו לקלף". 

"כך גם בתפוחים", הדגישה רוזמן. "קילוף התפוח אומנם מפחית קצת את כמות הסיבים התזונתיים שאנחנו אוכלים, אבל לא את כמות הוויטמינים, כולל ויטמין C. הוויטמינים נמצאים בתוך התפוח כמו בקליפתו, והקילוף אינו מקטין את כמות הויטמינים ב־100 גרם תפוח". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
15/03/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris