ד"ר מאיה רוזמן עם פינת המיתוס השבועית, והפעם: האם צבעי המאכל באמת נחוצים לממתקים של הילדים? "מי הצרכן הכי משמעותי של צבעי מאכל? ילדים. וחשוב מאוד לשים לב שצבעי מאכל שהם לא טבעיים, הם מאוד מאוד מזיקים לבריאות. יש להם הרבה תופעות לוואי שליליות על הבריאות שלנו, שאחת מהן בולטת במיוחד בצבע המאכל הצהוב טרטזין, שהוכח בכמה מחקרים שגורם להיפר-אקטיביות ותזזיתיות יתר בילדים", סיפרה ד"ר רוזמן.
"היה מחקר פעם שבדקו מה קורה כשמורידים את צבעי המאכל מהתזונה של הילדים, וגילו התנהגות יותר רגועה", הוסיפה.