ד"ר מאיה רוזמן פתחה את התוכנית בהסבר על מזון העל הירוק - אבוקדו. "יש לו ערך תזונתי גבוה מאוד מאוד ותכונות ייחודיות, וגם אפשר לשלב אותו בהרבה מאוד מאכלים. חשוב להבין שאבוקדו זה בעצם פרי של עץ, אנחנו לא מתייחסים אליו בתור פרי שאוכלים כמו פירות אחרים, אלא במסגרת השומנים, כי יש בו 18 עד 24 אחוז שומן", סיפרה.
"כמות הקלוריות באבוקדו היא 160 קלוריות ל-100 גרם, זה לא מאוד גבוה, אבל זה עדיין פי שלושה מרוב הפירות האחרים. כף אבוקדו זה בערך 40 קלוריות, אז זו מנת שומן במקום כפית שמן בארוחה", הוסיפה.
עוד אמרה: "מבחינת הוויטמינים, האבוקדו מכיל המון חומצה פולית והמון ויטמין E שדרוש לעור שלנו למניעת קמטים וגם למניעת מחלות. יש בו הרבה מאוד אבץ, אשלגן, ברזל, ואפשר להכין ממנו הרבה דברים שאפשר לשלב כל יום: גוואקמולי, ממרחי אבוקדו. בברזיל יש גלידת אבוקדו. כמובן שתמיד עדיף אבוקדו טרי ופחות מהסלטים הקנויים".
בהמשך הצטרף תומר לוי, מגדל אבוקדו מקיבוץ געתון, שהסביר לנו עוד על הפרי המיוחד: "ככל שנשאיר אותו על העץ, כך הוא יהיה יותר שמן וכך יהיה גם יותר טעים". גם המליץ: "לאכול טרי זה טוב, שיאכלו כמה שיותר, זה נהדר לתינוקות, לילדים, למבוגרים שאוכלים אוכל מפורר".