בפינת המחקר השבועית ענתה ד"ר מאיה רוזמן על השאלה - האם מוצרים ללא גלוטן יכולים לעזור לירידה במשקל או בבריאות? "לא, יש יתרון למזונות ללא גלוטן, רק למי שרגיש לגלוטן, כלומר יש לו צליאק. גלוטן הוא אחד מהחלבונים של החיטה שמדביק את מרכיבי הבצק ואז בגלל שהם מאוחדים היטב, האוויר שנוצר בזמן התפיחה לא משתחרר ואז המאפה נהיה יותר אוורירי", הסבירה.
לדבריה, "הגלוטן לא משמין, לא נדבק למעיים, הוא לא גורם לשום נזק בריאותי, רק לאנשים שהתגלו בבדיקות רפואיות כרגישים לגלוטן או צליאקים".