ישנם ירקות עם אחוז סוכר דומה לפירות, אז למה בכל זאת טעמם שונה? • ד"ר רוזמן: "כמות החומצה יכולה להשפיע, בבצל למשל יש אחוז סוכר כמעט כמו בתות"
ד"ר מאיה רוזמן נשאלה בפייסבוק על אחוז הסוכר בירקות ופירות, והסבירה: "יש ירקות שיש בהם אחוז סוכר שהוא כמו בפירות, אבל למה הם לא יהיו באותה מתיקות? זה קשור לסוג הסיבים התזונתיים, כמות החומצה למשל יכולה להשפיע על המתיקות. בבצל למשל יש אחוז סוכר כמעט כמו בתות".
האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
29/03/2024
ד"ר מאיה רוזמן  | צילום: סיוון שחור