כמו בכל שבוע, ד"ר מאיה רוזמן עם פינת טוב לדעת, והפעם: מה יותר בריא, מה יותר משביע ומה עדיף בסוכרת: אורז, פסטה, תפוחי אדמה או פתיתים?
הכי בריא:
"מבחינת מינרלים, אשלגן, ויטמינים ואולי אפילו מבחינת רמת תיעוש לעומת טבעיות, אני חושבת שאני בוחרת בתפוח אדמה שיהיה לנו הכי בריא, שעבר הכי פחות תהליכים", הסבירה והוסיפה: "אורז לבן זה הרי אורז שהורידו את הקליפה שלו, אז מפסידים את כל הוויטמינים, ואותו דבר גם עם פסטה ופתיתים. זה מקמח לבן, אז גם להם אין ערך תזונתי גבוה".
הכי משביע:
"יש דבר כזה אינדקס גליקמי, זה מה נספג ומתעכל הכי לאט ומה הכי פחות מקפיץ את רמת הסוכר בדם, מהבחינה הזאת, מנצחת פסטה. אממה? בדרך כלל לא אוכלים פסטה לבד, תפוח אדמה לבד, יש לנו עוד דברים בארוחה שמעכבים את הספיגה של הסוכר והפחמימות, כמו השומן והחלבון מהעוף והבשר או הטופו או מה שזה לא יהיה", אמרה והוסיפה: "אז אין משמעות לאינדקס הגליקמי מבחינת תוספת לארוחת צוהריים, כל אלה שציינו הם אותו דבר".
הכי מתאים לסוכרת:
"גם בזמן סוכרת, אתם יכולים לאכול תפוח אדמה ביחד עם בשר וסלט או פתיתים או אורז אם אתם רוצים, רק לזכור שההמלצה בסוכרת היא לנסות להפחית פחמימות באופן כללי במשך היום", הסבירה.