ד"ר מאיה רוזמן עם המתכון השבועי, לקראת סוף השבוע הבא עלינו לטובה • מוזמנים להתחיל להכין
הגיע סוף השבוע וד"ר מאיה רוזמן עם מתכון שיעביר לכם את הסופ"ש בצורה טעימה, והפעם: פטה בטעם ריקוטה.
מרכיבים ואופן ההכנה:
- שמים ליטר חלב בסיר
- שמים בסיר כפול עם מים רותחים
- מחממים את החלב לטמפרטורה של כ-45 מעלות (חם מאוד לתחושה ביד אך לא רותח)
- מוסיפים חצי כף מלח ובוחשים
- מכינים מיץ לימון, מסננים היטב פעמיים שלא יישארו חתיכות, ומוסיפים לחלב החם תוך בחישה
- בוחשים טיפה, מנמיכים את האש, נותנים לזה להמשיך להתחמם עוד 10-7 דקות
- לוחצים בעדינות, מכסים בניילונית
- אחרי כשעתיים מעבירים למקרר לעוד 10 שעות
בתיאבון!
האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
29/03/2024
פטה בטעם ריקוטה  | צילום: ד"ר מאיה רוזמן