ד"ר מאיה רוזמן

פטה בטעם ריקוטה

ד"ר מאיה רוזמן עם המתכון השבועי, לקראת סוף השבוע הבא עלינו לטובה • מוזמנים להתחיל להכין


הגיע סוף השבוע וד"ר מאיה רוזמן עם מתכון שיעביר לכם את הסופ"ש בצורה טעימה, והפעם: פטה בטעם ריקוטה.  

מרכיבים ואופן ההכנה:

  • שמים ליטר חלב בסיר
  • שמים בסיר כפול עם מים רותחים
  • מחממים את החלב לטמפרטורה של כ-45 מעלות (חם מאוד לתחושה ביד אך לא רותח)
  • מוסיפים חצי כף מלח ובוחשים
  • מכינים מיץ לימון, מסננים היטב פעמיים שלא יישארו חתיכות, ומוסיפים לחלב החם תוך בחישה
  • בוחשים טיפה, מנמיכים את האש, נותנים לזה להמשיך להתחמם עוד 10-7 דקות
  • לוחצים בעדינות, מכסים בניילונית
  • אחרי כשעתיים מעבירים למקרר לעוד 10 שעות

בתיאבון!

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
29/03/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פטה בטעם ריקוטה
פטה בטעם ריקוטה  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן
Paris