ד"ר מאיה רוזמן

מחכים לדגים בארוחה המשפחתית?

ד"ר מאיה רוזמן עדכנה בכל מה שאתם צריכים לדעת, כשבין היתר סיפרה: "צריכת דגים מפחיתה את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי"


לרגל חג הפסח, ד"ר מאיה רוזמן הקדישה את פינת טוב לדעת לדגים. "צריכת דגים מפחיתה את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי, לתהליכי טרשת עורקים שסותמים את כלי הדם, ואפילו מעכבת אלצהיימר", הסבירה תחילה והוסיפה כי "צריכת הדגים בישראל נמוכה יותר בהשוואה לארצות אחרות בעולם".

לדבריה, "הישראלי הממוצע צורך כ־12 ק"ג דגים לשנה, בעוד בספרד ואיטליה – 35 ק"ג לשנה, במזרח אסיה – 65 ק"ג לשנה, כולל פירות ים."

עוד אמרה כי "הדגים מהווים מקור חשוב לחלבון בתזונת האדם. במאה גרם של דג בממוצע 18 גרם חלבון איכותי, שחשוב לבניית הגוף והשרירים. הדגים מכילים גם כמות יפה של ויטמין B12, שחשוב לבניית מערכת העצבים, לתפקוד המוח, למניעת אנמיה וחולשה, וגם ויטמין D שדרוש לספיגת הסידן מן המעיים ולבניית העצמות. ברוב הדגים גם כמות יפה של ויטמין E, וגם הרבה מינרלים חשובים: אשלגן, מגנזיום, אבץ, ואפילו קצת ברזל.

היא ציינה כי "מרכיב נוסף שיש בדגים (בעיקר בדגי ים) הוא יוד, שדרוש לתפקוד חיוני של בלוטת התריס, האחראית לחילוף החומרים בגוף, לתפקוד המוח ולפוריות. בדגים הגדלים במים מתוקים יש בדרך כלל פחות יוד".

עם זאת, הדגישה: "חשוב לדעת שטיגון מבטל את הערך הבריאותי של הדגים. על פי המחקרים, צריכת דגים מטוגנים אפילו מעלה את הסיכון למחלות לב, ואחד ההסברים לכך הוא שהשמן שבו משתמשים לטיגון מכיל כמות גדולה של חומצת השומן אומגה 6, וכשהיחס בינה לבין אומגה 3 משתנה - האפקט המגן של אומגה 3 נעלם". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
19/04/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


"הישראלי הממוצע צורך כ־12 ק"ג דגים לשנה"
"הישראלי הממוצע צורך כ־12 ק"ג דגים לשנה"  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris