ד"ר מאיה רוזמן עם פינת המיתוס, כנהוג בכל שבוע, והפעם: האם דיאטות הפליאו והקטוגנית נחשבות כתפריטי חלבונים? "שיטת הפליאו היא דיאטה שמבוססת על התזונה בתקופה הפליאוליתית, שהיא תקופת האבן, לפני 2.5 מיליון שנה, כשהאדם שחי אז היה צייד, לקט, ונווד", סיפרה.
המשיכה והסבירה: "האדם התחיל לגדל גידולי שדה ותבואות ולאכול מאכלים מחיטה רק לפני 11,000 שנה, ולפי הגישה של ממציאי הדיאטה הזו, ב־11,000 השנה האל גוף האדם לא ממש הסתגל לכל המאכלים שקיימים בתזונה המודרנית, וזה לטענתם גורם לרוב המחלות. בשיטה הזו צריך לאכול רק מה שאכל האדם הקדמון בתקופת האבן – וזה רק בשר ציד, דגים, ביצים, ירקות, פירות ואגוזים".
לדבריה, "זו שיטה מעולה בעיקר בגלל העובדה שאין בה מוצרים מתועשים, וכדאי לשים לב שדווקא יש בה קצת פחמימות מהסוכר של הפירות".
בהמשך הבהירה: "הכי קיצונית זו הדיאטה הקטוגנית. היא הומצאה כטיפול תזונתי באפילפסיה". לטענתה, "למרות כמות הכולסטרול הגבוהה בתפריט, גם הדיאטה הזו מביאה לירידה ברמות הסוכר בדם, אבל היא מאוד קיצונית וקשה לביצוע. הרבה אנשים שעושים 'קיטו' לא באמת עושים 'קיטו' אמיתי כי משלבים פירות וכל מיני סוגי ירקות שמכילים פחמימות וגם מוצרי חלב שמכילים לקטוז, ואז אם רק קוראים לזה קיטו אבל לא באמת עושים את זה קיצוני, אז זה יחסית בסדר גמור".
אז מה ההמלצות לחול המועד? "אפשר לנצל את העובדה שאין לחמים טריים ולנסות לעשות תפריט לא קיצוני של חלבונים, לראות שזה אכן מוריד את התיאבון ואת המשקל המיותר מהחג", סיכמה.