ד"ר מאיה רוזמן התייחסה בפינת המיתוס לשאלה - כמה ביצים מותר לאכול בשבוע? והשיבה: "בעיתונים המדעיים שאני מנויה עליהם יוצאים הרבה מחקרים בעניין, ולאחרונה בכולם בולטת המגמה – אין בהכרח קשר בין כמות הביצים שצורכים לבין מחלות לב".
"המחקר האחרון שקראתי בדק את ההבדל בבדיקות הדם לאורך זמן בין אנשים שאוכלים פחות מביצה אחת בשבוע, לבין כאלו שאוכלים מעל 14 ביצים לשבוע, והתוצאות הראו שאין הבדל", הוסיפה.
בהמשך פירטה: "החלבונים בביצה מדורגים במקום הראשון מכל המזונות מבחינת האיכות וההתאמה שלהם לבניית השרירים שלנו, למערכת החיסון, ואפילו למניעת נשירת שיער. הרכב החלבונים בביצה יותר טוב גם מבשר, דגים או מוצרי חלב, כך שבסופו של דבר לרוב האנשים כדאי לאכול כל יום ביצה. כשמדובר בצמחונים שתיים-שלוש ביצים זה גם בסדר גמור (כמובן בהתאם לתפריט שלנו ולפי ספירת קלוריות וחלבון)".
ומה עם הכולסטרול? ד"ר רוזמן הסבירה: "היום כבר יודעים שאין תמיד קשר בין הכולסטרול שאוכלים לבין רמת הכולסטרול בדם, ולפעמים עלייה בשומני הדם נובעת מבעיה גנטית בכבד או מעודף משקל. גם למי שסובל מעודף כולסטרול כדאי לשלב ביצה בתפריט, אפילו אם במידה מוגבלת".
לסיום הסבירה: "חשוב להדגיש שכל הויטמינים והמינרלים, וגם כל השומן והכולסטרול, נמצאים בחלמון של הביצה. ולא רק זה - בחלמון, הצהוב, יש כמות גדולה יותר של חלבונים מאשר בלבן של הביצה. בחלק הלבן יש בעיקר מים ומעט מאוד חלבונים, גם מעט מאוד קלוריות".
לאחר מכן הצטרף לשיחה אלעד לוי, מגדל ביצים, שסיפר לד"ר מאיה רוזמן על עבודתו כמגדל תרנגולות חופש: "תרנגולות חופש זה לאו דווקא בחוץ, הן פשוט משוחררות במבנה ענק. הרעיון הוא שהתרנגולת עושה כרצונה - אוכלת מתי שהיא רוצה, מטילה מתי שהיא רוצה".
לדבריו, "תרנגולת היא מאוד חכמה, היא אוהבת את הטריטוריה שלה. גם אם המבנה מאוד גדול, היא תישאר באותו מקום. גם כדי להטיל היא תחכה בתור ותטיל את הביצים שלה".