כולנו, צעירים ומבוגרים כאחד, נהנים מדי פעם ממשהו מתוק. ולא, בדרך כלל לא מדובר בפרי, המהווה תחלופה בריאה לדברים הטעימים באמת. כחלק מפינת המיתוס, הסבירה ד"ר מאיה רוזמן מדוע יש ממתקים שמזיקים לשיניים הרבה פחות מאחרים. מופתעים? גם אנחנו.
"ממתקים הכי פחות מזיקים לשיניים? יש דבר כזה", טענה. "קודם כל ברור שכל סוכר וכל ממתק מזיקים לשיניים. השאלה היא האם יש כאלו שפחות מזיקים וכאלו שיותר. ובכן, אחרי דיון עם רופא השיניים, התשובה היא חד משמעית – גלידה ושוקולד מזיקים לשיניים, אבל פחות. המזיקים ביותר הם כל אלו שנדבקים לשיניים, חודרים לרווחים בין השיניים ונשארים שם הרבה זמן והם בייגלה, במבה וסוכריות טופי".
עוד הדגישה: "גלידה ושוקולד אמנם מזיקים עקב הסוכר, אבל הרוק בפה שוטף את מה שנשאר כבר אחרי כמה דקות, ולכן הם יזיקו פחות. לגלידה יש יתרונות כמו חלבון בכמות גבוהה, כמעט כמו במוצרי החלב, ולשוקולד יש יתרונות מהקקאו, המכיל נוגדי חמצון נגד מחלות לב ונגד סרטן, מעכב תהליכי הזדקנות ומשפר את מצב הרוח".
אופטימיים? חכו רגע. בסיום הפינה, הבהירה ד"ר רוזמן: "אז מה עושים אם רוצים את הגלידה והשוקולד עם פחות נזק לשיניים? בוחרים בגלידה חלבית ללא סוכר, וגם בשוקולד ללא סוכר. אלו לא יקפיצו את רמות הסוכר בדם ויתאימו גם במקרים של נטיה לסוכרת. ישנן גלידות המכילות ממתיקים שנחשבים כלא מזיקים לבריאות, וברוב השוקולדים ללא סוכר יש ממתיקים כמו מלטיטול שהוא טבעי ואינו מזיק לבריאות גם כן".