ד"ר מאיה רוזמן הקדישה את פינת טוב לדעת לערך התזונתי של הסלטים הקנויים ואמרה: "לקראת יום העצמאות עולה צריכת הסלטים הקנויים שפופולריים כל כך בפיקניק, למי שחוגג. האם יש בכלל משהו בריא בכל הסלטים האלו?"
היא השיבה כי "בהחלט לא נתעלם מזה שיש שם קצת דברים טובים. אין ספק שסלטים שמכינים בבית עדיפים בהרבה. וגם בקנויים - יש יותר בריאים ויש פחות. בטחינה, חומוס או חציל בטחינה - יש אומנם אחוז שומן גבוה, אבל יש בהם גם שומן איכותי, ויש בהם גם חלבון, ויטמינים, ברזל וסידן. גם סלט ביצים וסלט אבוקדו עם ביצים - מכילים חלבון איכותי".
לדבריה, "סלטים אדומים כמו מטבוחה, סלט טורקי, חציל רומני או סלק – מכילים אחוז שומן נמוך, נוגדי חמצון וליקופן שחשוב נגד קטרקט וסרטן ערמונית. פחות רצויים בדרך כלל סלטים על בסיס מיונז, כי עלולה להיות בהם כמות גדולה של שומנים שנחשבים קצת פחות איכותיים. בעצם החיסרון העיקרי זה החומרים המשמרים".