ד"ר מאיה רוזמן פתחה את התוכנית המיוחדת ליום העצמאות בחשיפת הערך התזונתי של בשרים על האש. "הבקר והעוף נותנים לגופנו חלבונים איכותיים, המשמשים את הגוף לבניית השרירים, העור, השיער, המערכת החיסונית, ההורמונים, ושאר חלקי הגוף", הסבירה.
עוד סיפרה: "מחקרים מראים שתהליך הבנייה מתרחש בצורה הטובה ביותר אם מפזרים את צריכת החלבונים במשך היום כולו. כלומר בכל ארוחה, בערך חמש פעמים ביום, ולא כמות חלבון גדולה בבת אחת בארוחה אחת בלבד".
לדבריה, "כמות החלבון המומלצת לאכילה מדי יום היא כ־40-30 גרם חלבון בילדים בגיל 12-7, וכמות החלבון הדרושה הולכת וגדלה עם הגיל - באופן שונה בבנים או בבנות לפי קצב הצמיחה וכמות הפעילות הגופנית. בעיקרון מבוגרים שפעילים פיזית בצורה ממוצעת צריכים 0.8-1 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף ליום. מנה קטנה של 150 גרם עוף/בקר/דג מספקת לגופנו מעל 20 גרם חלבון איכותי".
איך אפשר לחסוך קלוריות?
* לבחור בסטייק עוף במקום באנטריקוט
* לוותר על קבב
* עדיף לאכול שלושה שיפודים במקום שני שיפודים וכנפיים
* למדוד כף חומוס אחת בלבד
* מבחינת קלוריות כמובן שעדיף מים ושתייה דיאט, אבל מבחינה בריאותית יש עדיפות לבירה שחורה, היא משביעה ויש בה רק חומרים טבעיים. וגם לבירה לבנה יש יתרונות - בבקבוק של שליש יש רק 130 קלוריות, ויש בה חומרים שמפחיתים את הסיכון למחלות לב.