הדובדבן שבקצפת: ד"ר מאיה רוזמן ביקשה לשוחח ב־103fm עם החקלאי עמוס כהן על אחד הפירות המתוקים והטעימים ביותר של הקיץ, בעל הצורה היפה ביותר, הנחשב אפילו לטעים והמיוחד יותר מהקצפת שעל העוגה. המומחית הסבירה כי הצבע האדום העז של הדובדבנים נובע בעצם מנוגדי חמצון חשובים - בהם גם הפוליפנולים שמפחיתים סיכון להסתיידות עורקים ומחלות לב, וכן מפחיתים סיכון לסרטן.
לדבריה של ד"ר רוזמן, דבר נוסף שמיוחד בדובדבנים לעומת פירות אחרים - האינדקס הגליקמי שלהם הוא הנמוך ביותר. כלומר, למרות אחוז הסוכר הנמוך בהם, ספיגת הסוכר אל הדם היא האיטית ביותר, ולפיכך הם הכי מתאימים לשילוב בתזונה בזמן סוכרת או טרום סוכרת. האזינו לשיחה המרתקת.