ד"ר מאיה רוזמן

הדובדבן שבקצפת

ד"ר מאיה רוזמן ביקשה לשוחח עם החקלאי עמוס כהן על אחד הפירות האהובים והבריאים של העונה, בעל האינדקס הגליקמי הנמוך ביותר • סקרנים? האזינו


הדובדבן שבקצפת: ד"ר מאיה רוזמן ביקשה לשוחח ב־103fm עם החקלאי עמוס כהן על אחד הפירות המתוקים והטעימים ביותר של הקיץ, בעל הצורה היפה ביותר, הנחשב אפילו לטעים והמיוחד יותר מהקצפת שעל העוגה. המומחית הסבירה כי הצבע האדום העז של הדובדבנים נובע בעצם מנוגדי חמצון חשובים - בהם גם הפוליפנולים שמפחיתים סיכון להסתיידות עורקים ומחלות לב, וכן מפחיתים סיכון לסרטן.

לדבריה של ד"ר רוזמן, דבר נוסף שמיוחד בדובדבנים לעומת פירות אחרים - האינדקס הגליקמי שלהם הוא הנמוך ביותר. כלומר, למרות אחוז הסוכר הנמוך בהם, ספיגת הסוכר אל הדם היא האיטית ביותר, ולפיכך הם הכי מתאימים לשילוב בתזונה בזמן סוכרת או טרום סוכרת. האזינו לשיחה המרתקת. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
14/06/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: סיוון שחור
Paris