ד"ר מאיה רוזמן פתחה את התוכנית בהסבר מעניין - כמה כפיות סוכר מתחבאות לנו במאכלים שונים? לדבריה, "סוכר נחשב היום לגורם מספר 1 לכל המחלות: סוכרת (ברור), מחלות לב, החלשת המערכת החיסונית, דלקתיות בגוף ומה לא".
אז מה כמות הסוכר המומלצת ליום? "אפס, אם אפשר. לא צריך סוכר בכלל. אם אפשר להימנע ממנו אז עדיף. בדקתי לנו כמה כפיות סוכר מתחבאות לנו במאכלים שונים, מפחיד לקרוא", ציינה.
הינה הנתונים שממש כדאי לכם לדעת:
שני כדורי גלידת שמנת – 6 כפיות סוכר
שורה שוקולד מריר רגיל (20 גרם) – 2 כפיות סוכר
אייס קפה בבית קפה – 11 כפיות סוכר. לא יאומן.
כפית שוקולד למריחה (18 גרם) – 2.5 כפיות סוכר
שתי עוגיות אוריאו – (22 גרם) – 2.2 כפיות סוכר
כוס דגני "כריות וניל" (60 גרם) – 6 כפיות סוכר.
קרואסון שקדים שוקולד בבית קפה – 9 כפיות סוכר.
פרוסת "בראוניז" בבית קפה – 9.2 כפיות סוכר.
אייס וניל בבית קפה – 5.5 כפיות סוכר בכוס אחת.
אייס לימונענע (כוס גדולה בבית קפה, לפי האתר שלהם) – 12.5 כפיות סוכר.