ד"ר מאיה רוזמן

לחמניות מנחמות

רגע לפני כניסת השבת כדאי שתכירו את לחמניות העדשים והפסיליום הקלות להכנה והטעימות ביותר שיש • מתכון השבוע - לא תרצו לפספס


סוף סוף הגיע סוף השבוע, ולרגל מעמד מרגש זה, במיוחד לפני חג השבועות שבפתח, חלקה עימנו ד"ר מאיה רוזמן מתכון נהדר ללחמניות עדשים ופסיליום שלא תוכלו להפסיק לאכול, ובינינו, גם ממש לא תצטרכו. 


מתכון ואופן ההכנה:

משרים 200 גרם עדשים כתומות במים למשך כמה שעות, שוטפים ומסננים, מוסיפים 50 גרם מים, טוחנים במעבד מזון או בבלנדר מוט ומוסיפים: 20 גרם פסיליום, כף חומץ, כפית מלח וחצי שקית אבקת אפיה. מחלקים לשבעה כדורים, אופים כחצי שעה בחום בינוני. 100 קלוריות ללחמניה, בכל לחמניה 3 גרם פסיליום (כמעט כפית) ולכן אפשר אחת כזו בבוקר ואחת כזו בערב כמנת חלבון שמכילה את הפסיליום הדרוש להורדת כולסטרול. בתיאבון!

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
28/06/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


לחמניות עדשים ופסיליום
לחמניות עדשים ופסיליום  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן
Paris