סוף סוף הגיע סוף השבוע, ולרגל מעמד מרגש זה, במיוחד לפני חג השבועות שבפתח, חלקה עימנו ד"ר מאיה רוזמן מתכון נהדר ללחמניות עדשים ופסיליום שלא תוכלו להפסיק לאכול, ובינינו, גם ממש לא תצטרכו.
משרים 200 גרם עדשים כתומות במים למשך כמה שעות, שוטפים ומסננים, מוסיפים 50 גרם מים, טוחנים במעבד מזון או בבלנדר מוט ומוסיפים: 20 גרם פסיליום, כף חומץ, כפית מלח וחצי שקית אבקת אפיה. מחלקים לשבעה כדורים, אופים כחצי שעה בחום בינוני. 100 קלוריות ללחמניה, בכל לחמניה 3 גרם פסיליום (כמעט כפית) ולכן אפשר אחת כזו בבוקר ואחת כזו בערב כמנת חלבון שמכילה את הפסיליום הדרוש להורדת כולסטרול. בתיאבון!