והיום בפינת טוב לדעת: מה עדיף לשתות אחרי האוכל – תה ירוק או קפה? ד"ר רוזמן הבהירה: "התשובה היא אף אחד מהם".
לדבריה, "שניהם מכילים חומרים (כמו חומצה פיטית) שקצת מפחיתים את ספיגת הברזל בארוחה, ולכן כדאי לחכות איתם לשעות אחר הצוהריים או כשעתיים אחרי הארוחה. כן, גם עם הקפה, גם עם התה הירוק, אז בעיקר אם סובלים מאנמיה או רמות נמוכות של ברזל, המוגלובין, טרנספרין או פריטין בדם - רצוי לדחות קצת את שתיית הקפה או התה הירוק".
עוד הוסיפה: "ישנם מעט מחקרים שלפיהם תה ירוק אחרי הארוחה מפרק שומן... ובכן, כדי לפרק שומן עדיף לעשות דיאטה, אין פתרונות קסם. ירידה במשקל מתרחשת אם אוכלים פחות קלוריות ממה ששורפים, ולא אם ממשיכים להתנהג כרגיל ורק מוסיפים תה כלשהו אחרי הארוחה".
לסיום ציינה: "אם תישארו בתזונה שבה אתם נמצאים, והשינוי היחיד שתעשו זה תה יחיד אחרי האוכל - זה לא יעזור, וגם אם אתם עוברים לדיאטה נכונה עם הרבה ירקות אז כנראה שתה אחרי האוכל מיותר, וגם יש לו חיסרון מבחינת הברזל. אם חייבים שתייה חמה אחרי הארוחה, יש עדיפות לחליטות צמחים. תה קינמון, למשל, אפילו יכול לסייע מעט בעיכוב ספיגת הסוכר".