ד"ר מאיה רוזמן

תוספת חלבון, טוב או לא?

ד"ר מאיה רוזמן הקדישה את פינת המחקר הפעם לעולם החלבונים • וגם: האם תוספת חלבון מסייעת לבניית שרירים בגיל המבוגר?


מחקר חדש: האם תוספת חלבון עוזרת לבניית שרירים בגיל המבוגר? והאם חלבון הקולגן יעיל? – לא. ד"ר מאיה רוזמן שיתפה: "במחקר מדהים בגיליון יולי 24 של הירחון האמריקני לתזונה מדעית בדקו את הסוגיה – האם תוספת של חלבון שהיא מעל המומלץ בטבלאות, עוזרת לבניית שרירים בגיל המבוגר? והאם זה משנה איזה חלבון זה?".

"לצורך המחקר בדקו את מסת השריר באנשים בגיל 72 שקיבלו תפריטים שונים – תפריט עם רמת חלבון לפי המומלץ בטבלאות כרגע, תפריט שמועשר בחלבון מי גבינה (זה החלבון הטוב ביותר והמתאים ביותר לבניית שרירים, לפי התאוריות היום), תפריט שמועשר בחלבון אפונה, וגם בדקו תפריט שמועשר בקולגן, שכל כך אופנתי לצרוך היום משום מה."

לדבריה, "על פי התוצאות, מסת השריר השתפרה משמעותית בתפריט שהועשר בחלבון מי גבינה. מסת השריר השתפרה גם היא (אם כי מעט פחות) בתפריט המועשר בחלבון אפונה, אבל לא היה שינוי בזמן צריכת תפריט שמועשר בחלבון קולגן." 

"המלצות החוקרים בהתאם לממצאים היו שכדאי להגדיל צריכת חלבון על מנת לשמור על מסת שריר בגיל המבוגר, אבל לשים לב שלא כל חלבון יעיל לצורך העניין."

לינק למחקר –

https://ajcn.nutrition.org/article/S0002-9165(24)00472-6/fulltext

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
12/07/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אילוסטרציה - למצולם אין קשר לנאמר
אילוסטרציה - למצולם אין קשר לנאמר  |  צילום: ingram images
Paris