מיתוס - האם פרי אחרי האוכל מזיק לבריאות או ההפך? ד"ר רוזמן האירה את עינינו בנושא. לדבריה, "אחת ולתמיד, מותר לאכול פרי מייד אחרי האוכל? כן, בהחלט".
לטענתה, "בריאותית אין בעיה לאכול פרי אחרי הארוחה או תוך כדי הארוחה (כמרכיב של סלט מעניין למשל), כמו שאין בעיה עם ירקות אחרי או תוך כדי. אין שום הבדל מעשי בין פירות וירקות פרט לאחוז הסוכר. לאכילת פרי מייד אחרי האוכל יש יתרון בריאותי – הפרי מכיל ויטמין C שעוזר לספיגת ברזל. אם הארוחה שמכילה בשר מכילה גם ירקות או פירות, ייספג מן הבשר יותר ברזל. אין לאכילת פרי אחרי האוכל השפעה על חומציות, חד משמעית".
עוד אמרה: "הארוחה מתעכלת בהתאם למרכיבי הארוחה, וכמות החומצה המופרשת תלויה בעיקר בכמות החלבון. פרי מייד אחרי הארוחה לא משפיע על החומציות. לסיום כדאי לשים לב: פרי = נשנוש. אם אכלתם אותו מייד אחרי הארוחה, 'בזבזתם' את נשנוש הביניים שלכם, ואולי חבל. וזו הסיבה היחידה שבגללה לדעתי כדאי לחכות עם הפרי (או כל נשנוש אחר) לשעות אחר הצוהריים".