אין חולק על כך שהקיץ הנוכחי חם במיוחד, ואנחנו אפילו עדיין לא בעיצומו. בימים כאלה, כמו בכל הקיץ הקופח שעובר עלינו חשוב מאוד לשתות מים, וכמה שיותר. אבל מה אם גם אתם, כמו רבים אחרים, לא נהנים ממים ומעדיפים משקה אחר?
בדיוק עם סוגיה זו פתחה ד"ר מאיה רוזמן את תוכניתה, והסבירה מה כדאי לעשות במקרה שמאסנו במים. "מה עושה מי שלא אוהב מים? ומה המשקה המוגז המומלץ ביותר? מה עושה מי שלא אוהב מים? כמה מים צריך? ואיך סודה עוזרת לירידה במשקל אפילו יותר ממים?", פתחה. "בימים חמים אלו חשוב לשים לב לכמות המים ששותים, בעיקר מי שנמצא במזגן ונדמה לו שהוא לא צמא".
"כל אחד צריך כמות שונה של מים", הוסיפה, "ברור לכם שמי שנמצא בחוץ בחום צריך פי כמה מים מאשר מי שיושב במזגן. אין אפשרות להגיד כמות נוזלים אחת שמתאימה לכולם בימים החמים הללו. על פי ארגון הבריאות העולמי, צריך בממוצע 2.7 ליטר ליום לנשים ו־3.4 ליטר בגברים, אבל זה רק ערך ממוצע. לפי ארגון זה, כל הנוזלים שנכניס לגוף נספרים – כולל ירקות שמכילים 90 אחוז מים, כולל קפה, וגם כולל משקאות קלים מוגזים. העניין הוא שהמשקאות המוגזים לא ממש בריאים, מכילים רשימה ארוכה של כימיקלים מזיקים וסוכר שגורם למחלות בכמות גבוהה, ורוב משקאות הדיאט אף מכילים ממתיקים מסרטנים".
בסיום, הדגישה ד"ר רוזמן: "אז מה עושה מי שלא אוהב מים? לדעתי סודה היא פתרון מעולה. בכל מקרה, להגיד שצריך 10 כוסות מים זה ממש לא נכון. יש כאלו שזה יספיק להם, ויש כאלו שזה אפילו לא חצי ממה שהם צריכים. נכון שהסודה יותר חומצית מאשר המים עצמם, אין לכך שום משמעות בריאותית. הסודה עדיין פחות חומצית מאשר מיץ פרי, ובלי קשר - החומציות מנוטרלת בקלות בקיבה".
"כולנו כבר יודעים שכוס מים לפני הארוחה תורמת לירידה בצריכת קלוריות, אבל למשביעה אולי אפילו יותר, עקב הגזים", סיכמה. "כוס מים לפני ארוחה עוזרת לוויסות והפחתת צריכת הקלוריות באותה ארוחה וגם כוס סודה אפשרית בהחלט. אז אפשר להסיר חשש ולדעת שסודה אפשרית חופשי במשך היום, היא עדיפה על 'זירו' ועל רוב המשקאות ה"קלים" האחרים".