ליל שימורים

אם אתם קניתם כמויות גדולות של קופסאות שימורים במהלך השבוע האחרון, אתם לא לבד • ד"ר מאיה רוזמן על הערכים התזונתיים שלהם • פינת טוב לדעת


כשאין לנו זמן לאכול בצורה מסודרת, הפתרון הזמין והנוח הוא ארוחה מקופסת שימורים. האם זה בריא, או שעלינו למצוא זמן לחתוך סלט? במסגרת פינת 'טוב לדעת' הביאה ד"ר מאיה רוזמן פרטים נוספים על הארוחות המוכנות מקופסאות שימורים. רמז: אתם הולכים להיות מופתעים.

"זה ממילא לא מספיק כארוחה, וממילא צריך להוסיף את תוכן הקופסאות לסלט, אז למה לא לקחת קופסה של חלבון בלבד? לא צריך שם את הפחמימה המיותרת. לאחרונה אפשר לקנות קופסאות שימורים עם ארוחות מוכנות כביכול של שימורי דגים כמו טונה או סלמון עם תוספת של אורז, עדשים וקינואה. שואלים אותי בקורס הדיאטה שלי בפייסבוק אם זה בסדר כארוחה". 

בהמשך הדגישה: "מבחינת הערך התזונתי זה בסדר גמור, אבל זו כמות קטנה בטירוף. מי שבע ממנה של 160 גרם? אפילו לא ילד בן שנה, לדעתי. אז אם לוקחים את המנה שיש בקופסה ומוסיפים לה סלט ירקות. עדיף תמיד שזה יהיה רק החלבון – רק הטונה או רק הסלמון, כל שאר התוספות מיותרות. חשוב להדגיש: בקופסאות השימורים אין חומר משמר. לא בטונה, לא בארוחות המוכנות, וגם לא בקטניות, המלפפונים, התירס או בשאר הקופסאות. הן נשמרות לאורך שנים כי הן ארוזות בצורה סטרילית לחלוטין, ללא צורך בחומר משמר". 

"מהבחינה הזו יש להן עדיפות על ארוחות מוכנות אחרות, ובטח כל אלו שמגיעות יבשות ואז צריך להוסיף להן מים. בהן יש לרוב תוספים מזיקים או כמות מלח עצומה עם מעט מדי חלבון. לסיכום – אין בעיה עם זה, אבל גם מומלץ מאוד זה לא". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
09/08/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris