קצת שקדים

15601

רוצים נשנוש טעים ליד הקפה או התה של הבוקר? • ד"ר מאיה רוזמן עם עוגיות שקדים טעימות במיוחד • מתכון לשבת


סוף סוף הגיע סוף השבוע. ולרגל מעמד מרגש זה, הביאה ד"ר מאיה רוזמן מתכון נהדר לעוגיות שקדים פריכות. 

מרכיבים:

  • 250 גרם חמאה רכה
  • 2.5 כוסות קמח רגיל
  • כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • תמצית וניל
  • 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה:

  • מכניסים את כל החומרים חוץ מהשקדים למעבד מזון, סכין תחתונה להכנת בצק.
  • מפעילים מעט עד שיוצא בצק פירורי.
  • מוסיפים את השקדים ומפעילים לכמה שניות נוספות.
  • יוצרים סהרונים דקים (ואם אין כוח אז ממש אפשר עיגולים) בעזרת הידיים ומסדרים על סהרון על נייר אפיה על תבנית התנור, העוגיות לא מתנפחות.
  • אחרי שמתקרר מפזרים מעל עוד אבקת סוכר.

יוצאות כ-60 עוגיות עם 60 קלוריות לעוגייה. 

בתיאבון!

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
23/08/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


עוגיות שקדים
עוגיות שקדים  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן
Paris