"האם יש דבר כזה יותר מדי חלבון? מה הנזקים בעודף חלבון? אני מצטטת שאלה שהגיעה אלי בקורס הדיאטה בפייסבוק - 'את מלמדת אותנו לחשב כמה חלבון צריך שלא יהיה חסר, כי זה פוגע בירידה במשקל, אבל האם יש דבר כזה עודף חלבון'", הסבירה ד"ר רוזמן בפינת טוב לדעת.
אם כך, מה התשובה? "באמת חשוב להקפיד על כמות חלבון תקינה בתפריט. החלבון דרוש לשמירה על מסת השריר שלנו, ואם עושים תפריט שחסר בו חלבון – הגוף מפרק לא רק שומן אלא גם שרירים, מה זה משנה? כי השרירים הם אלו ששורפים את הקלוריות בגוף שלנו, ואם יש פחות שרירים – שורפים פחות קלוריות, גם כשיושבים וגם בלילה כשישנים, ואם שורפים פחות – לא יורדים במשקל", אמרה.
לדבריה, "כמות החלבון הדרושה היא כמעט 1 גרם לכל 1 ק"ג משקל גוף... אבל לא בכל מקרה ! לא סופרים את השומן ואת משקל הגוף העודף. שומן לא צריך חלבון. הספירה היא לפי משקל גוף אידאלי, משקל גוף היעד שלנו, המשקל הבריא ללא עודפי שומן גדולים. אם עושים ספורט משמעותי (לא סתם צעידות או פילאטיס פעם-פעמיים בשבוע אלא שעתיים כל יום) אז צריך יותר, לפעמים 1.5 גרם לכל ק"ג, לפעמים 2 ובספורט תחרותי, לפעמים גם 3".
המשיכה והסבירה: "נניח שהספורט שלנו מתון ורגיל, ונניח שזה יוצא כ 70 גרם חלבון - מה קורה אם אוכלים כפול? עודף חלבון יכול להזיק בעיקר במקרים הבאים - אם יש מחלות כליה אם יש לכם סוכרת או נטייה לסוכרת, כי זה משפיע על תפקוד הכליה, אם אתם אנשים מעל גיל נניח 65 לערך. במצבים אלו חד משמעית עדיף פחות חלבון מאשר יותר".